Nieuws

Wat denk jij? Als je direct na het eten van iets klachten krijgt, mag je dan dat voedingsmiddel nooit meer eten?

Onjuist.

Ten eerste kunnen je klachten ook komen door andere voeding eerder die dag of de dag ervoor. PDS-klachten komen niet altijd meteen, het kan ook uren of een dag duren.

Ten tweede kan het ook zijn dat je niet tegen een bepaald voedingsmiddel kunt als je dezelfde dag een bepaald ANDER voedingsmiddel op hebt (en dus wel tegen het voedingsmiddel kunt als je dat andere voedingsmiddel niet op hebt).

Ten derde kunnen klachten ook ontstaan door de invloed van hele andere factoren dan voeding:
- stress
- hormonen
- hoeveelheid slaap
- hoeveelheid ontspanning
- beweging
- praten of drinken tijdens het eten
- hoeveelheid eten
- snelheid van eten
- tijdstip
- andere aandoeningen
etc.

Probeer hetzelfde voedingsmiddel dus later nog eens, in andere omstandigheden, op een ander tijdstip, gecombineerd met andere voeding, etc.

Ten vierde: Het is goed om te weten dat PDS geen allergieën veroorzaakt, maar intoleranties. Een groot verschil is dat je bij een allergie van een piepklein kruimeltje ziek kunt worden, terwijl dat bij de meeste intoleranties niet het geval is. Meestal krijg je pas klachten bij een grotere hoeveelheid en gaat een klein beetje wel goed. Hoeveel je dan van dat voedingsmiddel kunt eten, is per persoon heel verschillend en kan ook afhangen van andere factoren en omstandigheden.

Laat dus niet te snel voedingsmiddelen weg!
...

View on Facebook

Ook wij blijven mensen op locatie begeleiden. Maar tevens ook beschikbaar via videobellen. Wat heeft uw voorkeur?Een bezoek aan de diëtist blijft, onder voorwaarden, gelukkig nog steeds mogelijk. Onze infographic uit april hebben we aangepast naar de laatste voorwaarden en regels. Mail of geef deze mee aan je patiënt, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat een bezoek aan de diëtist veilig verloopt.
ow.ly/IkRy50BW1Ac
...

View on Facebook

Dit is waarom het voor sommige kritische etertjes zo spannend is om groente en fruit te leren eten. Het smaakt altijd net even anders ...

View on Facebook

Een mooi filmpje dat belang van goede voeding bij, behoud en voorkomen van verlies bij spiermassa uitlegt (filmpje is Engelstalig) ...

View on Facebook