Nieuws

1 week ago

Diëtistenpraktijk Esther den Boogert

KHN - Koninklijke Horeca Nederland
Uit onderzoek van KHN blijkt dat 55% van de horecaondernemers zijn of haar gasten een keuze biedt in portiegrootte. Een goede ontwikkeling, want het voorkomt voedselverspilling en gaat overgewicht tegen. Daarom geeft KHN tips voor kleinere porties!
...

View on Facebook

2 weeks ago

Diëtistenpraktijk Esther den Boogert

Vruchtensap lijkt zo gezond. Toch is het advies vaak om fruit te eten in plaats van te drinken. Is dat inderdaad beter? Lees de recente inzichten in het blog van diëtist Anke Kalisvaart.

dieetditdieetdat.nl/de-nieuwste-inzichten-over-vruchtensap/
...

View on Facebook

2 weeks ago

Diëtistenpraktijk Esther den Boogert

#wistjedatje Mensen met een pollenallergie ontwikkelen vaak een kruisallergie voor steen- en pitvruchten. De reactie uit zich als het oraal allergie syndroom (OAS). Dit is een zwelling of een tinteling aan de lippen, tong, mond of keel. Dit is geen leuk gevoel waardoor de meeste allergische mensen geen steen- en pitvruchten meer eten. De allergeniciteit verdwijnt echter door verhitting of door het fruit te serveren in een zuur product. Op die manier kan je toch nog steen- en pitvruchten blijven eten. Enkele mogelijkheden die je dan hebt:
- dunne schijfjes appel verwarmen in de microgolf en bestrooien met kaneel
- schijfjes appel goudgeel bakken in de pan en bestrooien met bruine suiker
- kwartjes peer stoven in een bodem water met rijstsiroop, lekker in de platte kaas
- kriekjes ontpitten en koken, op smaak brengen met suiker, lekker als laagje op de pudding of bij gehaktbrood
- nectarine of pruimen halveren, in de oven grillen besprenkeld met olijfolie, balsamico-azijn, honing en tijm
- geraspte appel serveren in Griekse yoghurt
...
Wat is jouw succesreceptje om toch nog steen- en pitvruchten te kunnen eten niettegenstaande jouw kruisallergie met de boompollen?
#kruisallergie #boompollen #oas #steenvruchten #pitvruchten
...

View on Facebook